Zó kom je makkelijk en snel van je opgeblazen gevoel af

Sommige dingen zijn niet te voorkomen. Een opgeblazen gevoel na een maaltijd, bijvoorbeeld. Iedereen heeft er wel eens last van – maar echt fijn is het niet. Hoe kom je er zo snel mogelijk weer vanaf?

Probeer deze makkelijke oplossingen eens.

Maak een detox smoothie

Sommige smoothies kunnen ontzettend goed helpen om dat opgeblazen gevoel wat te verminderen. Een ideale combinatie is bijvoorbeeld een smoothie van kokoswater, boerenkool, ananas, limoen, gember en ijs. De vezels in dit drankje helpen om je stoelgang op gang te brengen, waardoor je darmen opgeruimd worden. Drink de smoothie tijdens je ontbijt en lunch en eet een lichte maaltijd als avondeten, zoals soep of salade. De volgende ochtend zal het vervelende gevoel verdwenen zijn.

Eet venkel(zaad)

Venkelzaad is dan misschien wel klein van stuk, het heeft grootste effecten. Het staat erom bekend een opgeblazen gevoel en winderigheid te verhelpen. Kauw daarvoor op een halve theelepel venkelzaad na een heftige maaltijd. Je kunt ook af en toe een kopje venkelthee nemen om een opgeblazen gevoel te voorkomen.

Gebruik probiotica

Probiotica zijn levende bacteriën die via je voeding in de darmen terecht kunnen komen. Hier hebben ze een positief effect op de stoelgang. Probiotica zijn te vinden in met name yoghurt, maar er zijn ook speciale supplementen verkrijgbaar die hetzelfde effect hebben.

Geef je buik een massage

Ga plat op je rug liggen en masseer je buik zachtjes met de klok mee. Gebruik eventueel wat olie: warme sesamolie helpt bijvoorbeeld ook tegen een opgeblazen gevoel. Door de massage wordt het gas in je buik verplaatst naar je darmen. Je geeft het dus eigenlijk een zetje in de goede richting.

Water en wandelen

Viel je maaltijd wat zwaarder dan verwacht? Ga dan terug naar de basis: drink een glas water een neem een wandeling. De beweging brengt je stoelgang op gang en het water zorgt ervoor dat je lichaam minder vocht vasthoudt (hoe tegenstrijdig dat ook klinkt). Hierdoor zul je je snel minder opgeblazen voelen.

Bron | Wellandgood.com, Margriet Beeld | iStock