verdrietig nieuws over ‘Veronica inside’-verslaggever Dennis Schouten (23)

Dennis Schouten (23), verslaggever voor onder meer Veronica inside en Powned, heeft onlangs een TIA gehad. Tijdens een tv-opname ging het opeens helemaal mis.

“Het bouwde op, ik had opeens geen gevoel meer”, vertelt hij zelf aan het AD.

Enorm schrikken
Eind maart werd Dennis tijdens een interview voor Veronica inside ineens onwel. “Langzaam trok het gevoel uit mijn lichaam, en daarna verloor ik ook mijn spraak”, vertelt hij over het moment, dat gelukkig niet live uitgezonden werd. “Het was heel gek, dan wilde ik iets zeggen maar kwam er alleen maar ‘huhh’ uit. Het overkomt je. Enorm schrikken natuurlijk.”

Eerste hulp
Gelukkig hadden zijn collega’s meteen door dat het foute boel was. Dennis werd met spoed naar de eerste hulp gereden. Na onderzoek, werd geconcludeerd dat het naar alle waarschijnlijkheid om een TIA ging: een lichte beroerte veroorzaakt door een bloedpropje in de hersenen. Maar toen de scan werd gemaakt, was de prop al weg.

Lotte van der Zee
Onlangs kreeg Dennis het vreselijke nieuws te verduren dat zijn ex-vriendin Lotte van der Zee op 20-jarige leeftijd aan een hartstilstand was overleden. Een TIA is een voorbode op een hersen- of hartinfarct. “Ik moet eerlijk bekennen dat dat wel door mijn hoofd schoot, toen ik ook mijn spraak verloor”, zegt hij daarover. Voorlopig moet hij rustig aan doen, maar voelt ‘ie zich al wel een stuk beter en hoopt ‘ie snel weer aan het werk te kunnen. Maar: “Het is toch een teken van mijn lichaam. Daar moet je voorzichtig mee om gaan.” Veel beterschap, Dennis.

Bron: AD, Libelle Beeld: Youtube