De ouders van Mieke (46) willen haar niet meer zien

Mieke had al geen goede band met haar ouders, maar toen ze haar man verliet voor haar grote liefde ging het van kwaad tot erger.

“Mijn grote liefde kwam ik tegen toen ik al 16 jaar getrouwd was. Op mijn 19e trouwde ik, hoewel het meer een vlucht was van het ouderlijk huis, waar ik me benauwd en ongelukkig voelde, dan dat ik echt voor die jongen had gekozen. Nu ineens wist ik wat het betekende om echt verliefd te zijn, echt van iemand te houden. Voor die liefde heb ik alles opzijgezet. Dat heeft heel wat veroorzaakt in mijn familie, ze vonden dat ik dit niet kon maken. Mijn man had me nooit iets misdaan, dit had hij niet verdiend.”

Niet welkom
“Mijn ouders wezen mij voorgoed de deur. Mijn vader ging nog een stap verder door te beloven dat hij mij het leven zuur zou maken en de kinderen tegen mij op zou zetten. Ik had altijd al het gevoel gehad dat mijn ouders meer van mijn man hielden dan van mij, en nu kozen ze dus duidelijk voor hém. Ik heb ze nu al tien jaar niet gezien. Van mijn kinderen hoor ik hoe ze hun verjaardag vieren met opa, oma en mijn ex. Zelfs toen ik anderhalf jaar geleden getroffen werd door een zware hersenbloeding, maakte dat geen verschil.

Lees verder op de volgende pagina: