Monique gelooft dat dode hondje nog altijd bij haar is.

Het was een erg bijzondere dag voor Monique Westenberg. Na het spijtige overlijden van haar viervoeter Dunya besloot de vrouw van André Hazes haar verhaal neer te schrijven om haar geliefde hondje nog een keertje tot leven te wekken.

Monique heeft het nog altijd erg moeilijk met het overlijden van Dunya. Ze zei: “Het was een hele speciale dag. Ik ben maanden bezig geweest en nu is het eindelijk zover. Ik denk dat ze er vandaag wel bij is. Onderweg heb ik tegen haar zitten kletsen en vroeg ik ook ‘kom alsjeblieft even langs’. Ik geloof in zielen die om me heen zijn, en ik geloof dat Dunya hier aanwezig was.”

De vrouw van André Hazes heeft haar zwaarste jaar ooit achter de rug. Ze moest niet alleen afscheid nemen van haar hondje, maar daarbij kwam ook nog eens het overlijden van haar stiefmoeder. “Afgelopen jaar was het zwaarste jaar van mijn 41 jaar dat ik hier ben.”

Monique zegt dat ze nog altijd tegen Dunya praat, vooral dan wanneer ze het moeilijk heeft. Ze onthulde: “Ik praatte ook tegen haar. ‘Je kan echt nog niet gaan. Ik heb jou nodig, pas als ik me wat gelukkiger voel ga ik die beslissing nemen’. André en ik gingen 1 mei op vakantie en op 9 mei overleed ze. Ik geloof echt dat dit haar beslissing was, zodat ik er niet was. Het zou een onmogelijke beslissing zijn geweest voor mij.”

Het levensverhaal van Dunya werd nu gebundeld in een boekje. Monique zegt dat de reacties op het boekje overweldigend zijn. “Ik had dit nooit verwacht”, zegt ze. “Ik dacht als ze overlijdt dan houdt het op. Maar ik kreeg zoveel mooie reacties dat ik dacht, daar ga ik wat mee doen.”

Wat vind jij hiervan? Laat van je horen in de reacties!

Bron en afbeeldingen: Instagram en RTL Boulevard