Moeder van neergestoken hardloopster doet haar verhaal: ‘Het is een drama”

De 18-jarige hardloopster die maandagavond uit het niets werd neergestoken, heeft de intensive care verlaten. Toch gaat het volgens haar moeder allesbehalve goed met haar. “Het is een drama,” zo vertelt ze in een interview met het Noordhollands Dagblad/Alkmaarsche Courant.

De dochter van de vrouw liep ernstige verwondingen op aan een long en een hartzakje.

Flink aangedaan
“Ze is misselijk, geeft veel over. Dat kan zijn van de drain die vocht uit haar lichaam heeft afgevoerd en intussen is verwijderd, medicijnen en spanningen. Of een combinatie daarvan. Onze dochter is flink aangedaan. Het is een drama, waardeloos.”

Donkerkleurige auto
Het meisje rende maandag rond 19.40 uur over de Rinnegommerlaan in Egmond aan den Hoef, toen zij vanuit het niets werd aangereden door een donkerkleurige auto. De bestuurder draaide het raampje open, stak het meisje in de borst en reed daarna weg.

Hulpdiensten
Het meisje probeerde vervolgens weg te rennen, maar zakte verderop in elkaar. Omstanders schoten haar te hulp en belden de hulpdiensten. De hardloopster dacht in de eerste instantie dat ze op haar borst was geslagen, maar in het ziekenhuis bleek dat ze was gestoken.

Nare nachtmerries
Hoewel haar toestand inmiddels stabiel is, mag ze nog niet het ziekenhuis verlaten. “Ze is heel erg sterk, maar heeft een lange weg te gaan. Ze voelt zich nog lang niet goed, moet op krachten komen en doet oefeningen”, vervolgt haar moeder. Het meisje heeft vooral mentaal een flinke dreun gekregen. “Soms komt het stevig bij haar binnen, wat er allemaal is gebeurd. Ze heeft af en toe paniekmomenten. Vooral ’s nachts komt er veel naar boven. Ze heeft er al nare nachtmerries van gehad.”

Poging tot doodslag
De familie van het meisje is van plan om aangifte te doen van poging tot doodslag. “Dat klinkt heftig, maar het is wel zo”, verklaart de moeder. “Hopelijk krijgt de dader hierdoor wroeging. Want we willen koste wat kost weten waarom hij onze dochter zoiets heeft aangedaan.”

Bron: AD, Libelle Beeld: iStock