Slechts 1 op 5 personen ziet wat er niet klopt aan deze prent – ben jij een van hen?

Uitdagingen en puzzels maken al van kleins af aan deel uit van mijn leven, en ik kan me geen leven zonder voorstellen. Het is ook een geweldige manier om te ontspannen, en het is altijd leuk. Het belangrijkste is echter dat het ook goed is voor onze hersenen.

Telkens wanneer mijn kinderen op bezoek komen, probeer ik hen aan te moedigen om puzzels op te lossen. Dat kan gaan van optische illusies tot lastige raadsels of wiskundige problemen.

Vandaag de dag zitten kinderen liever de hele dag op hun smartphone te tokkelen. Maar af en toe slaag ik erin om hen aan het puzzelen te maken!

Deze prent vonden we eerder op Brightside. En volgens hen is amper 20 procent of 1 op 5 in staat om meteen het correcte antwoord te formuleren. Met andere woorden, het is best moeilijk, maar als je je hersenen even laat werken, raad je het wel!

Je moet het plaatje goed bestuderen en achterhalen wat er niet klopt. De vraag is, wat?

Op de prent zien we een ijsbeer op een ijsschots staan in de zee, samen met enkele pinguïns. Wat is er fout met deze prent?

Denk goed na. Als je een hint nodig hebt, kan ik je zeggen dat je een beetje achtergrond nodig hebt over deze dieren. Misschien helpt dat?

Als je het nog niet weet, kijk hieronder dan naar de oplossing!

Zoals de foto illustreert leven ijsberen op de noordpool, terwijl pinguïns op de zuidpool leven. Dus het kan gewoon nooit gebeuren dat ze op dezelfde ijsberg staan!

HAD JIJ HET METEEN JUIST? DEEL DIT MET JE VRIENDEN OM HEN UIT TE DAGEN!

Bron en afbeeldingen: The Laugh Bible en Bright Side