Gevangene zegt dat hij nog liever verhongert dan maaltijden te eten ‘erger dan hondenvoer’.

Een gevangene in een Britse gevangenis van categorie C deelde foto’s van de maaltijden die hij voorgeschoteld krijgt. Hij zegt dat het ‘erger is dan hondenvoer’ en dat hij nog liever verhongert dan het op te eten.

De gevangene, die opgesloten zit in RMP Risley in Warrington, zegt dat hij de foto’s deelde om aandacht te vragen voor de slechte kwaliteit eten die gevangenen krijgen.

Enkele voorbeelden van de maaltijden waren gebakken bonen met pasta, (we denken) kippenburgers, vis, frietjes en iets in een vette saus. Mensen die een bepaalde leeftijd hebben, zullen bevestigen dat ze dat vroeger op school ook gewoon kregen.

De foto’s werden doorgestuurd naar het Ministerie van Justitie dat bevestigde dat de maaltijden achter de tralies voldoen aan alle voedingsrichtlijnen. Het ministerie voegde er ook nog fijntjes aan toe dat gevangenen dergelijke foto’s niet zouden mogen nemen om de eenvoudige reden dat mobiele telefoons verboden zijn in gevangenissen.

Een woordvoerder liet weten dat ze de foto’s onderzoeken en dat de maker ervan mogelijk meer tijd achter de tralies riskeert.

Wat vind jij hiervan? Laat van je horen in de reacties!

Bron en afbeeldingen: MEN Media en UNILAD