Man toont geslachtsdeel aan jonge vrouwen om ‘scheiding te verwerken’

Een dertiger uit Kortrijk, België riskeert één jaar celstraf omdat hij op straat meerdere keren jonge vrouwen opwachtte en vervolgens voor hun ogen masturbeerde of zijn geslachtsdeel liet zien.

Slachtoffers

“Ik was net gescheiden en had het daardoor bijzonder moeilijk”, probeerde D. zich te verdedigen. “Maar het was fout. Ik laat me ook blijvend begeleiden, zodat dit niet meer kan gebeuren.” In de periode van augustus 2017 tot februari 2018 joeg D. een tiental jonge vrouwen, zelfs enkele minderjarigen, de stuipen op het lijf. De man ging telkens op dezelfde manier tewerk. Hij speurde naar potentiële slachtoffers die ’s avonds alleen op pad waren, te voet of met de fiets. Op het moment dat de slachtoffers langs zijn wagen passeerden, stapte hij uit, trok zijn broek naar beneden en liet zijn penis zien.

Scheiding

De moeder van één van de vrouwen nam met haar smartphone een foto van zijn wagen. Geconfronteerd met dat ene feit, gaf de man spontaan toe dat hij in totaal een tiental keer in de fout was gegaan. “Mijn cliënt had het bijzonder moeilijk omwille van zijn scheiding. We moeten de feiten nuanceren. D. is geen seksueel roofdier, integendeel. Hij heeft nu een nieuwe relatie met mooie vooruitzichten. Hij zal dergelijke feiten niet meer plegen en laat zich, op eigen initiatief, al een tijd begeleiden om dat waar te maken”, aldus zijn advocaat. Zijn vonnis vindt plaats op 24 april.

Bron:panorama.nl Beeld:Istock