In de steek gelaten meisje met Down werd door 20 families afgewezen, maar vond eindelijk een lieve papa.

Dit is het hartverscheurende van Alba, een klein meisje dat vlak na haar geboorte door haar moeder in de steek werd gelaten. Alba heeft het syndroom van Down en werd door meer dan 20 gezinnen afgewezen. Het leek wel of niemand bereid was om haar een beetje liefde te geven. Maar dan verscheen er een liefdevolle man genaamd Luca in haar leven.

Het was 17 juli 2017 toen Luca Trapanese een telefoontje kreeg dat hij nooit meer zou vergeten. Hij snakte ernaar om vader te worden. Hij wou samen met zijn partner een gezin stichten. Aan BBC verklaarde hij: “We hadden besloten dat we samen een kind met een beperking zouden adopteren.”

Na elf jaar werd de relatie echter verbroken. Zijn kansen om een kind te adopteren, waren daarmee aanzienlijk geslonken. Als alleenstaande homoseksuele man in Italië was het daarom vrijwel onmogelijk geworden om nog als adoptievader in aanmerking te komen.

Begin 2017 kreeg Luca te horen dat hij toch nog kandidaat adoptievader kon zijn, zij het wel onder bepaalde voorwaarden. Hij zou alleen een “probleemkind” mogen adopteren. Alleenstaanden in Italië mogen uitsluitend kinderen met gedragsproblemen of kinderen met een beperking adopteren.

Omdat Luca met zijn ex-partner eerder een organisatie had geleid die zich inzet voor de begeleiding van gehandicapte kinderen, was uit perfect voorbereid.

Op 17 juli 2017 kreeg hij te horen dat hij een meisje kon adopteren. Dat meisje was Alba en was op dat moment 13 dagen oud. Haar moeder had Alba bij de geboorte afgestaan omdat ze aan het syndroom van Down leidde. Daarna werd ze door meer dan 20 families afgewezen. Blijkbaar was er niemand die Alba wilde adopteren.

Maar Luca had een heel andere mening. Luca kon zijn blijdschap nauwelijks onder stoelen of banken steken en wist meteen wat hem te doen stond. Hij zei onmiddellijk ja. Luca repte zich naar het ziekenhuis waar de kleine Alba moederziel alleen lag. Eenmaal Luca haar vasthield, wist hij dat ze zijn dochtertje was.

Ondertussen is het meisje 18 maanden oud. Alba heeft een sterk karakter en Luca zegt dat ze soms erg eigenwijs kan zijn. Het kleintje houdt ervan om bij andere mensen te zijn en doet niets liever dan de hele dag lang spelen en dansen.

Luca zei: “Ons verhaal ontkracht veel clichés over vaderschap, godsdienst en familie. Dit was helemaal niet bewust. Het is gewoon ons verhaal.”

DEEL DIT VERHAAL OVER ONVOORWAARDELIJKE LIEFDE MET IEDEREEN DIE JE KENT!

Bron en afbeeldingen: BBC